İSTANBUL'U OKUYORUM PROJESİ

Öğrencilerimizin yaşadıkları şehri kendi evleri olarak görmelerini sağlamak, İstanbul'da yaşamanın kültürel bir ayrıcalık olduğu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuzda İstanbul'u Okuyorum projesi uygulanıyor. Bu proje kapsamında okulumuzda "İstanbul'u Okuyorum Köşesi" oluşturuldu ve gönüllülük esasına bağlı olarak okuma grupları kuruldu. Haldun HÜREL'in Çocukların İstanbul'u ve Mimar Sinan'ın İstanbul'u  adlı eserleri öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerimiz kitaplarını okuyup yarı yıl tatilinde İstanbul'da kendi belirledikleri  tarihi ve kültürel mekanları gezecekler. Böylece şehrini okuyup gezen ve onu bir bilgi hazinesi olarak görüp öğrenen bireyler olacaklar.

20.01.2022 709

Belki de birçoğumuz bu memlekette doğduk ya da uzun yıllardır burada  yaşıyoruz.Ancak içimizde İstanbul'da olup ondan bihaber yaşayan koca bir insan topluluğu var.

Bu tatilde taşından toprağına bir hazine olan şehrimizi keşfetmeye var mısınız? Biz Atatürk Kız AİHL öğrencileri hem okuyarak hem de görerek bu güzellikleri yakalamak için bir adım atarak başlıyoruz.

Projeyi uygulayarak öğrencilerimizi İstanbul'u tanımaya davet eden Türkçe Öğretmenlerimiz Serap YAZGAN ve İsmail HEKİMOĞLU'na teşekkür ederiz.

20-01-202220-01-202220-01-202220-01-202220-01-202220-01-2022